Kız Çocuğu Genç Yatak Odası Fikirleri

Çocuğunuzun yaşına ve zevklerine göre doğru fikirleri değerlendirmelisiniz. 10 yaşından küçük olan kızınız için bir genç odası yapıyorsanız cıvıl cıvıl bir dekorasyon yapın ve daha çok pembe tonlarını kullanın. Eğer bir genç odası düzenliyorsanız çocuğun kendi fikirlerine önem verin.

Renk Önerileri

Genç kız odaları  için en uygun renk pembe ve mordur. Pembe gölgeler özellikle 8 yaşın altındaki kızların odasını sevimli hale getirir. Ayrıca mor ve beyaz güzel bir ikilidir. Eğer bu fikirleri beğenmediyseniz yeşil-beyaz veya sarı-koyu pembe gibi daha değişik kombinasyonlara bakabilirsiniz.

Genç Yatak Odası Temaları

Kızlar için çok sayıda tema vardır. Kelebekler ve çiçekler ise başta gelenlerdir. Prenses ve Disney karakterleriyle dekorasyonda süslemeler yapabilirsiniz. Genç odası modellerinde, tüm yaratıcılık size ve kızınıza aittir.

Kız Çocuğu Odası Mobilyaları

Mobilya dekorasyonunda, temaya uygun bir yatak seçin. Tercih edebileceğiniz çok farklı yataklar, sehpalar, masalar, sandalyeler ve aynalar vardır. Renkleri çocuğunuzun zevkine göre ayarlayın. İki çocuğunuz varsa ranzalar, geniş yer kalması açısından daha iyi olacaktır.

Aksesuarlar

Yaşı kaç olursa olsun çocuğunuzun odasına aksesuarlar koyabilirsiniz. Çiçekler, oyuncakları, tablolar, vazolar… Çocuğunuz müzikle ilgileniyorsa odasına müzik çalar koyabilir, duvarlara sevdiği grupların posterlerini asabilirsiniz. Önemli olan çocuğunuzun beğeneceği dekorasyonda bir oda hazırlamanızdır. O yüzden iş; çocuğunuzun zevklerine, sizin de yaratıcılığınıza kalmıştır.