Genç Odası Dekorasyonunda Kızlar İçin Duvar Renkleri

Genç Odası Dekorasyonunda Kız Çocukları İçin Duvar Renkleri

Pembe: Genç odalarında, kızlar genelde pembe renkle özdeşleştirilir. Çoğu kız çocuğunun genç odasının pembe olduğunu bilmek için anket yapmaya gerek yoktur. Renk tonları farklı olabilir, ama genelde dekorasyonda pembe ile karıştırılmış renkler kullanılır. Bu renk sıcaklık, konfor, duygusallık ve güzelliği temsil eder. Pembenin fiziksel etkisi de vardır kasların rahatlamasına yardım eder.

Yeşil: Yeşil kızlar arasında en popüler ikinci renktir. Yeşil renk sakinleştiren güzel bir renktir. Yeşil kıskançlığın temsilcisi olarak görülse de, kız çocuklarının duvarlarında farklı bir amaca hizmet eder. Dışarıda durmayı seven kızlar, özellikle de doğada bulunmayı seven kızlar, yeşil renkli duvarlara sahip olmayı tercih ederler. Bu rengin temsil ettiği diğer şeyler ise dikkatlilik ve ferahlıktır. Yeşil rengin kalbe iyi geldiği de kanıtlanmıştır. Yeşil, kasların rahatlamasına, yavaş ve derin nefes almaya da yardım eder.

Sarı: Genç odalarının parlak ve çarpıcı olmasını isteyenler duvarlarını sarıya boyayabilir. Sarı renk, ışığı yansıtır ve odayı aydınlatır. Güneşi sembolize eder, parlaklık ve sıcaklıkla ilişkilidir. Bazı kültürlerde, sarı korkaklığın ve hilenin temsilcisidir ama bazı kültürlerde de tam tersine, cesareti temsil ettiği düşünülür. Beyaza yakın bir renk olduğu için, ayrıca barışı da çağrıştırabilir. Sarının psikolojik etkisi ise beyni etkilemesi, sizi daha dikkatli ve kararlı yapmasıdır.

Mavi: Erkek rengi olarak düşünülse de kızlar tarafından da genç odası duvarlarında kullanılır; çünkü mavi gökyüzünün ve denizin rengidir, bunların ikisi beraber sonsuzluk ve sakinliği temsil eder. Mavi; yumuşaklık, sağlık ve anlayışın temsilcisidir. Daha koyu tonları bilgi, güç, asalet ve bağımsızlığı temsil eder. Ciddi ve zeki kızlar odalarının mavi olmasını tercih ederler. Mavi renk; kan basıncını düşürür. Bu yüzden rahatlatıcı ve yumuşatıcı bir etkisi vardır. Ayrıca uyku düzenini de düzenler.

Kırmızı: Kırmızı kanın ve öfkenin evrensel sembolü olan çok güçlü bir renktir. Kızlar için, bu renk kırmızı gülleri ve sonuç olarak da aşkı temsil eder. Coşkulu doğasına bağlı olarak, çoğu kız, odası için bu rengi tercih etmez. Ama kırmızıyı çok sevenler, dekorasyonda bu rengin diğer renklerle kombinasyonunu kullanırlar. Kırmızı, güç ve kuvvetin artmasını sağlar.

Beyaz: Barışın evrensel sembolü olan beyaz, saflığın rengidir. Saflık kadınlığın işaretidir, bu yüzden pek çok kız genç odası için bu rengi tercih eder. Arka planda beyaz rengi kullanarak ve parlak renkler ekleyerek, dekorasyon farklı tasarımlar ve stiller yaratılabilir. Beyaz; şaşırma, keder hislerini azaltır ayrıca açıklık ve özgürlük hissi verir.