Erkek Genç Odası Nasıl Dekore Edilir

Picture 001

Erkek çocuk genç odalarının, kız çocuk odalarına göre daha az yoğunluğun olması gerektiği söylenilebilir. Erkek çocukları daha az giyim ve süs ile ilgileneceklerinden onlar için önemli olanın, oyun olduğu bilinmelidir. Buna göre dekore edilmesi gereken bir erkek genç odasında takip etmeniz gereken bazı adımlar şöyle sıralanabilir.

Yatak Dizaynı

Yatak dizaynında önemli olan yatak başı ve örtüsüdür. Ufak dokunuşlar ile oda içerisinde kendisini belli ettiği görülebilir. Yatağın şekli basit bir yapı olarak tasarlanmış olsa bile bu tip etkenler dekorasyonda bambaşka bir hava yaratabilir.

Işık Ferahlıktır

Genç odasının ışık alması, ferahlığı sağlar ve rahat bir görünüm sunmaktadır. Renklerin koyu olması, genç odası içerisindeki ışığı azaltır ve boğucu bir hava yaratabilir. Genç odalarında açık renklerin seçilmesi gerekmektedir.

Boya Göre Mobilya Seçin

Bir erkek genç odasında önemli olan noktalardan biri ise; çocuğunuzun ortalıkta darmadağın bulunan ufak kıyafetleridir. Bu durumun önüne geçmek için ve kendi düzenini sağlamaya alışması için boyunun erişebileceği ufak dolaplar ve askılıklar iyi bir seçim olabilir.

Masalar, Sandalyeler

Her ne kadar sıkıcı gelebilse de bazı çocuklar için özellikle kış aylarında masa başında oldukça sık vakit geçireceklerini söyleyebiliriz. Masaları, onların oyun sahasına dönüştürmek gereklidir. Boyamalar ve diğer uğraşlar için sıklıkla kullanacaklardır. Bu yüzden masa yüzeyinin kolay silinebilir olması önemlidir.