Çatı Katı Genç Odası Fikirleri

Eğer çocuğunuzun arkadaşlarıyla vakit geçirmek için daha fazla alana ihtiyacı varsa, kullanılmayan alanları genç odası olarak  değerlendirmesine izin verin. Çatı katları genelde önemsenmez ama gençler arasında çatı katları çok sevilmektedir.

Gençler için bir oda

• Çatı katlarının tavanları genellikle alçaktır bu yüzden genç odası mobilya seçimi ona göre yapılmalıdır. Çatı katının misafirler için de kalacak bir yer olmasını istiyorsanız bir yatak da koyabilirsiniz. Hatta yataklı kanepe alırsanız çocuğunuz arkadaşlarıyla oturup sohbet edebilir. Armut koltukları da tercih edebilirsiniz. Armut koltuklar gençler arasında çok popülerdir.

Gençler için Ofis

• Çatı katını çocuğunuz için bir çalışma alanına döndürün. Çatı katları evin tüm odalarından uzak olduğu için genç odasında çalışma ortamı için idealdir. Güzel bir masa ve sandalye koyarak işe başlayabilirsiniz. Çok pahalı mobilyalar almanıza gerek yok. Çatı katları zaten ufak olduğu için çok fazla mobilyaya yer yoktur.

Çatı Katına Dair Hususlar

• Çatı katını dekore ederken özellikle tavana dikkat edin. Çocuğunuzun kafasını çarpmaması için mobilyaları doğru seçin. Daha kısa duvaların önüne kitaplık koyun. Mobilyaları odanın ortasına yerleştirin. Çatı katları yazın çok sıcak olabilir. Bir ventilatör yerleştirerek çocuğunuzun serinlemesine yardımcı olabilirsiniz.